Jajeczna pasta z awokado z chilli, kurkumą i kiełkami.

Podziel się tym wpisem

Oto kolejny przepis na śniadanie, idealny w walce z cellulitem! I kolejne produkty, które pomagają ze wszystkich sił! Niedoceniane są jajka, a one walczą ze skórka pomarańczową: wpierają detoks organizmu dzięki ogromnej ilości zawartych minerałów oraz odbudowują ścianki komórek skóry dzięki posiadanej lecytynie. Do kompletu kiełki – najlepiej kiełki fasoli, które są prawdziwa bomba witaminową. I szczypta przypraw podkręcających spalanie. Pełnoziarniste produkty są dopełnieniem antycellulitowej diety.

Jajeczna pasta z awokado z chilli, kurkumą i kiełkami + pieczywo pełnoziarniste

SKŁADNIKI:

2 jajka

1 szt. miękkiego awokado (nie za dużego)

Szczypta chili, kurkumy, soli

Garść kiełków (najlepiej fasoli)

2 kromki pieczywa pełnoziarnistego – takiego jakie lubisz

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, zgniatamy widelcem. Podobnie traktujemy awokado. Łączymy ugniecione jajko z ugniecionym awokado,dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko razem do uzyskania jednolitej konsystencji. Pastę nakładamy na kromki chleba, a następnie dekorujemy je porządną ilością kiełków fasoli. Po takim śniadaniu długo nie będziesz głodna!

Alternatywa dla pasty z awokado może być jajecznica ze szparagami, które są także znane z działania antycellulitowego. Wystarczy że zamiast awokado zastosujesz szparagi, a zamiast gotować jajko – zrobisz jajecznicę i kolejne pyszne, pożywne i antycellulitowe śniadanie gotowe!

 

Więcej wpisów

Twój koszyk
Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk