Babeczki z czekoladą (bezglutenowe)

Babeczki z czekoladą (bezglutenowe)

Podziel się tym wpisem

Dla wielbicieli czekolady mam rozwiązanie, a są nim sprężyste, mięciutkie babeczki na bazie mąki owsianej, a więc bez glutenu. Dodajcie do nich posiekaną czekoladę, która podczas pieczenia rozpuści się wewnątrz babeczek i będzie niespodzianką dla rozgryzających je zębów 🙂 Przepis odpowiedni dla wegan, ponieważ zamiast jajka użyłam banana, babeczki są również bez cukru – tu wskakuje syrop z agawy.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Banana zmiksuj lub rozgnieć widelcem na gładką masę. Dodaj pozostałe mokre składniki i wymieszaj.
  2. W osobnej misce wymieszaj suche składniki, a następnie połącz z mokrymi, ponownie dokładnie wymieszaj.
  3. 4 kostki czekolady posiekaj na mniejsze kawałki i dodaj do masy, wymieszaj, a następnie przelej do foremek, uzupełniając minimum do 3/4 wysokości foremki, z wierzchu posypujemy resztą posiekanej czekolady.
  4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na około 20 minut, do suchego patyczka.
  5. Odstawiamy do ostygnięcia. Pycha 🙂 Opcjonalnie po przestygnięciu można posypać ksylitolem pudrem.

Smacznego!
Anka

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Używamy ciasteczek, dzięki którym nasza strona jest dla Ciebie bardziej przyjazna i działa niezawodnie. Pozwalają one również dopasować treści i reklamy do Twoich zainteresowań.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk