Babeczki z czekoladą (bezglutenowe)

Babeczki z czekoladą (bezglutenowe)

Podziel się tym wpisem

Dla wielbicieli czekolady mam rozwiązanie, a są nim sprężyste, mięciutkie babeczki na bazie mąki owsianej, a więc bez glutenu. Dodajcie do nich posiekaną czekoladę, która podczas pieczenia rozpuści się wewnątrz babeczek i będzie niespodzianką dla rozgryzających je zębów 🙂 Przepis odpowiedni dla wegan, ponieważ zamiast jajka użyłam banana, babeczki są również bez cukru – tu wskakuje syrop z agawy.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Banana zmiksuj lub rozgnieć widelcem na gładką masę. Dodaj pozostałe mokre składniki i wymieszaj.
  2. W osobnej misce wymieszaj suche składniki, a następnie połącz z mokrymi, ponownie dokładnie wymieszaj.
  3. 4 kostki czekolady posiekaj na mniejsze kawałki i dodaj do masy, wymieszaj, a następnie przelej do foremek, uzupełniając minimum do 3/4 wysokości foremki, z wierzchu posypujemy resztą posiekanej czekolady.
  4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na około 20 minut, do suchego patyczka.
  5. Odstawiamy do ostygnięcia. Pycha 🙂 Opcjonalnie po przestygnięciu można posypać ksylitolem pudrem.

Smacznego!
Anka

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk