Burger Jaglany z burakiem w bułce żytniej

Podziel się tym wpisem

Dzisiejsza obiadowa propozycja to wegetariański fit burger. Lekki i pożywny, a do tego łatwo można go zabrać ze sobą na posiłek w plenerze 🙂
Burger Jaglany z burakiem

Składniki:

  • 65 g (1 × sztuka) bułki żytniej
  • 50 g (4 × łyżka) kaszy jaglanej
  • 56 g (1 × sztuka) jajko kurze
  • 3 g (1 × łyżeczka) ziół prowansalskich
  • 1 g (1 × szczypta) soli himalajskiej
  • 1 g (1 × szczypta) pieprzu mielonego
  • 30 g (0,25 × sztuka) buraka ugotowanego
  • 10 g (2 × liść) sałaty masłowej
  • 60 g (0,5 × sztuka) pomidora
  • 10 g (0,5 × łyżka) oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Bułkę kroimy wzdłuż, kładziemy na patelnię grillową i opiekamy po 3 minuty z każdej strony.
  2. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Gdy ostygnie, dodajemy przyprawy i jajko. Formujemy duży kotlet i smażymy na patelni na oleju kokosowym.
  3. Na posmarowany masłem spód bułki kładziemy liść sałaty, pokrojonego buraka, kotlet i na wierzch pomidor. Przykrywamy drugą częścią bułki.
  4. Smacznego

 

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk