Chlebek bananowy
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Składniki:
– 3 dojrzałe banany
– 1/2 łyżeczki cynamonu
– 3 łyżki masła klarowanego (roztopionego)
– 1 i 1/2 szklanki dowolnej mąki
– jedno jajko lub 1 łyżka nasion chia i 3 łyżki wrzątku
Przygotowanie:
- Banany rozgniatamy, dodajemy jajko (jeśli używasz opcję z nasionami to zalej je wodą i odczekaj kilka minut aż zrobi się galareta).
- Dosypujemy resztę składników, mieszamy i wylewamy do foremki (małej).
- Nagrzewamy piekarnik do 180 C i pieczemy przez około 50-60 minut.
Dip:
– 2 dojrzałe bataty
– 1 banan
-2 łyżki masła orzechowego
- Bataty pieczemy w piekarniku do miękkości. Obieramy ze skórki.
- Jak wystygną łączymy z pozostałymi składnikami i blendujemy.
Więcej wpisów
ODŻYWIANIE
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Anka Dziedzic
18/01/2024
ODŻYWIANIE
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście
Anka Dziedzic
02/10/2023