Składniki:
– 3 dojrzałe banany
– 1/2 łyżeczki cynamonu
– 3 łyżki masła klarowanego (roztopionego)
– 1 i 1/2 szklanki dowolnej mąki
– jedno jajko lub 1 łyżka nasion chia i 3 łyżki wrzątku
Przygotowanie:
- Banany rozgniatamy, dodajemy jajko (jeśli używasz opcję z nasionami to zalej je wodą i odczekaj kilka minut aż zrobi się galareta).
- Dosypujemy resztę składników, mieszamy i wylewamy do foremki (małej).
- Nagrzewamy piekarnik do 180 C i pieczemy przez około 50-60 minut.
Dip:
– 2 dojrzałe bataty
– 1 banan
-2 łyżki masła orzechowego
- Bataty pieczemy w piekarniku do miękkości. Obieramy ze skórki.
- Jak wystygną łączymy z pozostałymi składnikami i blendujemy.