Chlebek bananowy

Składniki:
– 3 dojrzałe banany
– 1/2 łyżeczki cynamonu
– 3 łyżki masła klarowanego (roztopionego)
– 1 i 1/2 szklanki dowolnej mąki
– jedno jajko lub 1 łyżka nasion chia i 3 łyżki wrzątku

Przygotowanie:

  1. Banany rozgniatamy, dodajemy jajko (jeśli używasz opcję z nasionami to zalej je wodą i odczekaj kilka minut aż zrobi się galareta).
  2. Dosypujemy resztę składników, mieszamy i wylewamy do foremki (małej).
  3. Nagrzewamy piekarnik do 180 C i pieczemy przez około 50-60 minut.

Dip:
– 2 dojrzałe bataty
– 1 banan
-2 łyżki masła orzechowego

  1. Bataty pieczemy w piekarniku do miękkości. Obieramy ze skórki.
  2. Jak wystygną łączymy z pozostałymi składnikami i blendujemy.

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo