Chłodnik z botwiny z awokado i rzodkiewką

Chłodnik z botwiny z awokado

Podziel się tym wpisem

Ach te upały, brakowało nam lata, ale te 30 parę stopni na plusie potrafi wykończyć człowieka. Polecam mój chłodnik z awokado, będzie to o niebo lepsza opcja niż gorący barszcz, kiedy na zewnątrz praży słońce! Jeżeli nie przepadasz za awokado, świetnie sprawdzi się również ugotowane na twardo jajko, pokrojone w ćwiartki lub same ogórek i rzodkiewka pokrojone w słupki.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Botwinę umyj i drobno pokrój, a buraczki z botwiny zetrzyj na tarce lub drobno pokrój. Wszystko razem podduś na oliwie, a następnie dodaj wodę i gotuj do miękkości.
  2. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj.

Uwagi:
Jeżeli chcesz, aby Twój chłodnik był wegański, użyj jogurtu kokosowego zamiast kefiru, śmietany i jogurtu naturalnego.

Smacznego!
Anka

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk