Chłodnik z botwiny z awokado i rzodkiewką
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Ach te upały, brakowało nam lata, ale te 30 parę stopni na plusie potrafi wykończyć człowieka. Polecam mój chłodnik z awokado, będzie to o niebo lepsza opcja niż gorący barszcz, kiedy na zewnątrz praży słońce! Jeżeli nie przepadasz za awokado, świetnie sprawdzi się również ugotowane na twardo jajko, pokrojone w ćwiartki lub same ogórek i rzodkiewka pokrojone w słupki.
Składniki:
Przygotowanie:
- Botwinę umyj i drobno pokrój, a buraczki z botwiny zetrzyj na tarce lub drobno pokrój. Wszystko razem podduś na oliwie, a następnie dodaj wodę i gotuj do miękkości.
- Dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj.
Uwagi:
Jeżeli chcesz, aby Twój chłodnik był wegański, użyj jogurtu kokosowego zamiast kefiru, śmietany i jogurtu naturalnego.
Smacznego!
Anka
Więcej wpisów
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście