Chłodnik z botwiny z awokado i rzodkiewką

Chłodnik z botwiny z awokado

Podziel się tym wpisem

Ach te upały, brakowało nam lata, ale te 30 parę stopni na plusie potrafi wykończyć człowieka. Polecam mój chłodnik z awokado, będzie to o niebo lepsza opcja niż gorący barszcz, kiedy na zewnątrz praży słońce! Jeżeli nie przepadasz za awokado, świetnie sprawdzi się również ugotowane na twardo jajko, pokrojone w ćwiartki lub same ogórek i rzodkiewka pokrojone w słupki.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Botwinę umyj i drobno pokrój, a buraczki z botwiny zetrzyj na tarce lub drobno pokrój. Wszystko razem podduś na oliwie, a następnie dodaj wodę i gotuj do miękkości.
  2. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj.

Uwagi:
Jeżeli chcesz, aby Twój chłodnik był wegański, użyj jogurtu kokosowego zamiast kefiru, śmietany i jogurtu naturalnego.

Smacznego!
Anka

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk