Ach te upały, brakowało nam lata, ale te 30 parę stopni na plusie potrafi wykończyć człowieka. Polecam mój chłodnik z awokado, będzie to o niebo lepsza opcja niż gorący barszcz, kiedy na zewnątrz praży słońce! Jeżeli nie przepadasz za awokado, świetnie sprawdzi się również ugotowane na twardo jajko, pokrojone w ćwiartki lub same ogórek i rzodkiewka pokrojone w słupki.
Składniki:
Przygotowanie:
- Botwinę umyj i drobno pokrój, a buraczki z botwiny zetrzyj na tarce lub drobno pokrój. Wszystko razem podduś na oliwie, a następnie dodaj wodę i gotuj do miękkości.
- Dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj.
Uwagi:
Jeżeli chcesz, aby Twój chłodnik był wegański, użyj jogurtu kokosowego zamiast kefiru, śmietany i jogurtu naturalnego.
Smacznego!
Anka