Słodkie, kremowe, aksamitne, rozgrzewające – mogłabym tak wymieniać jeszcze długo, bo ten dyniowo-korzenny koktajl ma wiele zalet, przy tym możesz go zabrać ze sobą na trening czy w podróż, dlatego taka forma posiłku jest jedną z moich ulubionych. Taki koktajl możecie zmodyfikować na mnóstwo różnych sposobów, warto też wypróbować ten przepis z pomarańczą, kto jadł kiedyś dżem dyniowo-pomarańczowy, będzie wiedział o co chodzi 😉 Samo połączenie banana z dynią, może okazać się mdłe, dlatego dodajemy do koktajlu również cynamon, może to być także imbir czy sproszkowane goździki (te ostatnie szczególnie polecam wypróbować, także do świeżo wyciskanych soków).
Składniki:
Przygotowanie:
- Zmiksuj wszystkie składniki do czasu, aż będzie jak najbardziej gładka konsystencja. W razie potrzeby dodaj wody.
Smacznego!
Anka