Fit ciasteczka z daktylami

Podziel się tym wpisem

ŻYTNIE CIASTECZKA Z DAKTYLAMI I KAKAO

Składniki:

  • 160 g mąki żytniej razowej (typ 2000)
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao
  • 100 g daktyli
  • jajko
  • 70 g masła klarowanego

Przygotowanie:

  1. Do blendera wsypujemy mąkę, proszek, kakao i daktyle, całość blendujemy na jednolitą masę.
  2. Przekładamy do miski, dodajemy jajko i masło. Całość zagniatamy. Formujemy w miarę płaskieciasteczka o średnicy 5 cm.
  3. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 25 minut.

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk