Fit ciasteczka z daktylami

ŻYTNIE CIASTECZKA Z DAKTYLAMI I KAKAO

Składniki:

  • 160 g mąki żytniej razowej (typ 2000)
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao
  • 100 g daktyli
  • jajko
  • 70 g masła klarowanego

Przygotowanie:

  1. Do blendera wsypujemy mąkę, proszek, kakao i daktyle, całość blendujemy na jednolitą masę.
  2. Przekładamy do miski, dodajemy jajko i masło. Całość zagniatamy. Formujemy w miarę płaskieciasteczka o średnicy 5 cm.
  3. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 25 minut.

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo