Fit ciasteczka z daktylami

ŻYTNIE CIASTECZKA Z DAKTYLAMI I KAKAO

Składniki:

  • 160 g mąki żytniej razowej (typ 2000)
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao
  • 100 g daktyli
  • jajko
  • 70 g masła klarowanego

Przygotowanie:

  1. Do blendera wsypujemy mąkę, proszek, kakao i daktyle, całość blendujemy na jednolitą masę.
  2. Przekładamy do miski, dodajemy jajko i masło. Całość zagniatamy. Formujemy w miarę płaskieciasteczka o średnicy 5 cm.
  3. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 25 minut.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest