Fit ciasteczka z daktylami

Podziel się tym wpisem

ŻYTNIE CIASTECZKA Z DAKTYLAMI I KAKAO

Składniki:

  • 160 g mąki żytniej razowej (typ 2000)
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao
  • 100 g daktyli
  • jajko
  • 70 g masła klarowanego

Przygotowanie:

  1. Do blendera wsypujemy mąkę, proszek, kakao i daktyle, całość blendujemy na jednolitą masę.
  2. Przekładamy do miski, dodajemy jajko i masło. Całość zagniatamy. Formujemy w miarę płaskieciasteczka o średnicy 5 cm.
  3. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 25 minut.

Więcej wpisów

Twój koszyk
Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk