Jeśli nie zawsze masz zbyt dużo czasu na przygotowanie deseru czy fajnego posiłku, to mam dzisiaj dla Ciebie dobrą wiadomość 🙂 Dzisiejszy deser twarogowo-jogurtowy, przygotujesz w max 15 minut. Jest smaczny i pożywny, bez mąki, a dosładzasz go jedynie odrobiną syropu klonowego. Dolna warstwa składa się z płatków jaglanych, na to warstwa z twarogu z jogurtem, chrupiące płatki migdałów i pyszne truskawki (lub inne ulubione owoce, najlepiej sezonowe, ale jak stoicie przed wyborem zakupu Snickersa czy truskawek w środku zimy, to wybór jest chyba jasny 😉). Będziesz potrzebować:
Składniki:
Przygotowanie:
- Banana włóż do zamrażarki dzień wcześniej.
- Zmiksuj wszystkie składniki poza płatkami jaglanymi i produktami do dekoracji.
- Przygotuj 2-3 wysokie szklanki i w każdej z nich układaj warstwowo: płatki jaglane, masę twarogowo-jogurtową, płatki migdałów, a następnie od początku płatki jaglane itd, lub ułóż wg własnego pomysłu 🙂
- Na wierzchu posyp ulubionymi dodatkami, u mnie truskawki 🙂 Można też użyć zmiksowanych
Smacznego!
Anka