Fit deser warstwowy z twarogu

Jeśli nie zawsze masz zbyt dużo czasu na przygotowanie deseru czy fajnego posiłku, to mam dzisiaj dla Ciebie dobrą wiadomość 🙂 Dzisiejszy deser twarogowo-jogurtowy, przygotujesz w max 15 minut. Jest smaczny i pożywny, bez mąki, a dosładzasz go jedynie odrobiną syropu klonowego. Dolna warstwa składa się z płatków jaglanych, na to warstwa z twarogu z jogurtem, chrupiące płatki migdałów i pyszne truskawki (lub inne ulubione owoce, najlepiej sezonowe, ale jak stoicie przed wyborem zakupu Snickersa czy truskawek w środku zimy, to wybór jest chyba jasny 😉). Będziesz potrzebować:

Składniki:

ok. 250 g chudego twarogu
1 zamrożony dojrzały banan
ok. 100 g jogurtu naturalnego
50 g płatków jaglanych lub owsianych
1-2 miarki waniliowej odżywki białkowej
1 łyżeczka syropu z agawy/klonowego lub miodu
ok. 30 g płatków migdałowych
do dekoracji: świeże owoce i ulubione orzechy

Przygotowanie:

  1. Banana włóż do zamrażarki dzień wcześniej.
  2. Zmiksuj wszystkie składniki poza płatkami jaglanymi i produktami do dekoracji.
  3. Przygotuj 2-3 wysokie szklanki i w każdej z nich układaj warstwowo: płatki jaglane, masę twarogowo-jogurtową, płatki migdałów, a następnie od początku płatki jaglane itd, lub ułóż wg własnego pomysłu 🙂
  4. Na wierzchu posyp ulubionymi dodatkami, u mnie truskawki 🙂 Można też użyć zmiksowanych

Smacznego!
Anka

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo