Ten przepis został uwzględniony w blogu„7 powodów dla których warto gotować z dziećmi” przez wydawnictwo edukacyjne Twinkl Polska.
Sałatka z gruszkami, serem pleśniowym i orzechami pocieszy Cię w chłodniejsze jesienno-zimowe dni, a dodatkowo dostarczy wartościowych składników, minerałów i witamin, przy tym smakuje wybornie: trochę słonego, trochę słodkiego, kwaśnego i do tego chrupiące dodatki. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam chrupkie dodatki w posiłkach, szczególnie jeśli są kopalnią witamin 😊 Do takiej sałatki świetnie będzie pasować również podpieczona bagietka czy żytni chlebek. Polecam!
Składniki:
Przygotowanie:
- Umyj sałatę i ułóż na talerzu.
- Brokułu ugotuj al dente.
- Z gruszek usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki, a ser w kostkę, a następnie wyłóż na sałatę.
- Z wierzchu posyp orzechami, granatem, brokułem oraz oprósz solą i pieprzem.
Smacznego!
Anka