Jesienna sałatka z gruszką i gorgonzolą

Sałatka z gruszkami, serem pleśniowym i orzechami pocieszy Cię w chłodniejsze jesienno-zimowe dni, a dodatkowo dostarczy wartościowych składników, minerałów i witamin, przy tym smakuje wybornie: trochę słonego, trochę słodkiego, kwaśnego i do tego chrupiące dodatki. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam chrupkie dodatki w posiłkach, szczególnie jeśli są kopalnią witamin 😊 Do takiej sałatki świetnie będzie pasować również podpieczona bagietka czy żytni chlebek. Polecam!

Składniki:

mieszanka sałat
2 średnie gruszki
100 g gorgonzoli
garść obranych orzechów włoskich
3-4 łyżki ziaren granata
4 różyczki brokułu
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Umyj sałatę i ułóż na talerzu.
  2. Brokułu ugotuj al dente.
  3. Z gruszek usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki, a ser w kostkę, a następnie wyłóż na sałatę.
  4. Z wierzchu posyp orzechami, granatem, brokułem oraz oprósz solą i pieprzem.

Smacznego!
Anka

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo