Jesienna sałatka z gruszką i gorgonzolą

Jesienna sałatka z gorgonzolą

Podziel się tym wpisem

Ten przepis został uwzględniony w blogu„7 powodów dla których warto gotować z dziećmi” przez wydawnictwo edukacyjne Twinkl Polska.

Sałatka z gruszkami, serem pleśniowym i orzechami pocieszy Cię w chłodniejsze jesienno-zimowe dni, a dodatkowo dostarczy wartościowych składników, minerałów i witamin, przy tym smakuje wybornie: trochę słonego, trochę słodkiego, kwaśnego i do tego chrupiące dodatki. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam chrupkie dodatki w posiłkach, szczególnie jeśli są kopalnią witamin 😊 Do takiej sałatki świetnie będzie pasować również podpieczona bagietka czy żytni chlebek. Polecam!

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Umyj sałatę i ułóż na talerzu.
  2. Brokułu ugotuj al dente.
  3. Z gruszek usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki, a ser w kostkę, a następnie wyłóż na sałatę.
  4. Z wierzchu posyp orzechami, granatem, brokułem oraz oprósz solą i pieprzem.

Smacznego!
Anka

Więcej wpisów