Jesienna sałatka z gruszką i gorgonzolą
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Ten przepis został uwzględniony w blogu„7 powodów dla których warto gotować z dziećmi” przez wydawnictwo edukacyjne Twinkl Polska.
Sałatka z gruszkami, serem pleśniowym i orzechami pocieszy Cię w chłodniejsze jesienno-zimowe dni, a dodatkowo dostarczy wartościowych składników, minerałów i witamin, przy tym smakuje wybornie: trochę słonego, trochę słodkiego, kwaśnego i do tego chrupiące dodatki. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam chrupkie dodatki w posiłkach, szczególnie jeśli są kopalnią witamin 😊 Do takiej sałatki świetnie będzie pasować również podpieczona bagietka czy żytni chlebek. Polecam!
Składniki:
Przygotowanie:
- Umyj sałatę i ułóż na talerzu.
- Brokułu ugotuj al dente.
- Z gruszek usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki, a ser w kostkę, a następnie wyłóż na sałatę.
- Z wierzchu posyp orzechami, granatem, brokułem oraz oprósz solą i pieprzem.
Smacznego!
Anka
Więcej wpisów
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście