Jesienne warzywa pieczone z fet─ů

Jesienne warzywa pieczone z fet─ů

Podziel si─Ö tym wpisem

Pyszne, aromatyczne, jesienne danie i to w dodatku jakie proste ­čÖé wystarcz─ů ulubione warzywa + feta, i fajna, lekka kolacja gotowa. Je┼Ťli zosta┼éy Wam jakie┼Ť inne ugotowane warzywa z obiadu to r├│wnie┼╝ mo┼╝ecie je wykorzysta─ç. W mojej propozycji znajduj─ů si─Ö bak┼éa┼╝an, papryka, cukinia i pomidory, ale tak naprawd─Ö mo┼╝esz u┼╝y─ç wszystkiego co najbardziej Ci smakuje lub to co akurat masz w lod├│wce. Dla wybrednego m─Ö┼╝a czy partnera mo┼╝esz doda─ç troch─Ö pokrojonego kurczaka czy indyka.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzewamy do 190C.
  2. Umyte i osuszone warzywa kroimy w paski, po┼é├│wki i kawa┼éki o wielko┼Ťci 4-5 cm. Czosnek mia┼╝d┼╝ymy z odrobin─ů soli i wszystko delikatnie mieszamy.
  3. Naczynie ┼╝aroodporne smarujemy odrobin─ů t┼éuszczu, przek┼éadamy warzywa, uk┼éadamy na wierzchu rozmaryn i skrapiamy oliw─ů.
  4. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut, wyjmujemy, posypujemy z wierzchu pokruszon─ů fet─ů i ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut (warzywa b─Öd─ů al dente).

Smacznego!
Anka

Wi─Öcej wpis├│w

Tw├│j koszyk
Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewni─ç sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze u┼╝ytkownika (b─ůd┼║ innym urz─ůdzeniu) ma┼ée pliki ÔÇô tzw. cookies (ÔÇ×ciasteczkaÔÇŁ). Podobnie post─Öpuje wi─Ökszo┼Ť─ç du┼╝ych witryn internetowych.
Zacznij pisa─ç aby zobaczy─ç produkty, kt├│rych szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk