Pyszne, aromatyczne, jesienne danie i to w dodatku jakie proste 馃檪 wystarcz膮 ulubione warzywa + feta, i fajna, lekka kolacja gotowa. Je艣li zosta艂y Wam jakie艣 inne ugotowane warzywa z obiadu to r贸wnie偶 mo偶ecie je wykorzysta膰. W mojej propozycji znajduj膮 si臋 bak艂a偶an, papryka, cukinia i pomidory, ale tak naprawd臋 mo偶esz u偶y膰 wszystkiego co najbardziej Ci smakuje lub to co akurat masz w lod贸wce. Dla wybrednego m臋偶a czy partnera mo偶esz doda膰 troch臋 pokrojonego kurczaka czy indyka.
Sk艂adniki:
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzewamy do 190C.
- Umyte i osuszone warzywa kroimy w paski, po艂贸wki i kawa艂ki o wielko艣ci 4-5 cm. Czosnek mia偶d偶ymy z odrobin膮 soli i wszystko delikatnie mieszamy.
- Naczynie 偶aroodporne smarujemy odrobin膮 t艂uszczu, przek艂adamy warzywa, uk艂adamy na wierzchu rozmaryn i skrapiamy oliw膮.
- Wstawiamy do piekarnika na 10 minut, wyjmujemy, posypujemy z wierzchu pokruszon膮 fet膮 i ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut (warzywa b臋d膮 al dente).
Smacznego!
Anka