Jesienne warzywa pieczone z fetą
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Pyszne, aromatyczne, jesienne danie i to w dodatku jakie proste 🙂 wystarczą ulubione warzywa + feta, i fajna, lekka kolacja gotowa. Jeśli zostały Wam jakieś inne ugotowane warzywa z obiadu to również możecie je wykorzystać. W mojej propozycji znajdują się bakłażan, papryka, cukinia i pomidory, ale tak naprawdę możesz użyć wszystkiego co najbardziej Ci smakuje lub to co akurat masz w lodówce. Dla wybrednego męża czy partnera możesz dodać trochę pokrojonego kurczaka czy indyka.
Składniki:
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzewamy do 190C.
- Umyte i osuszone warzywa kroimy w paski, połówki i kawałki o wielkości 4-5 cm. Czosnek miażdżymy z odrobiną soli i wszystko delikatnie mieszamy.
- Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną tłuszczu, przekładamy warzywa, układamy na wierzchu rozmaryn i skrapiamy oliwą.
- Wstawiamy do piekarnika na 10 minut, wyjmujemy, posypujemy z wierzchu pokruszoną fetą i ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut (warzywa będą al dente).
Smacznego!
Anka
Więcej wpisów
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście