Pyszne, aromatyczne, jesienne danie i to w dodatku jakie proste 🙂 wystarczą ulubione warzywa + feta, i fajna, lekka kolacja gotowa. Jeśli zostały Wam jakieś inne ugotowane warzywa z obiadu to również możecie je wykorzystać. W mojej propozycji znajdują się bakłażan, papryka, cukinia i pomidory, ale tak naprawdę możesz użyć wszystkiego co najbardziej Ci smakuje lub to co akurat masz w lodówce. Dla wybrednego męża czy partnera możesz dodać trochę pokrojonego kurczaka czy indyka.
Składniki:
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzewamy do 190C.
- Umyte i osuszone warzywa kroimy w paski, połówki i kawałki o wielkości 4-5 cm. Czosnek miażdżymy z odrobiną soli i wszystko delikatnie mieszamy.
- Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną tłuszczu, przekładamy warzywa, układamy na wierzchu rozmaryn i skrapiamy oliwą.
- Wstawiamy do piekarnika na 10 minut, wyjmujemy, posypujemy z wierzchu pokruszoną fetą i ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut (warzywa będą al dente).
Smacznego!
Anka