Jesienne warzywa pieczone z fet膮

Jesienne warzywa pieczone z fet膮

Podziel si臋 tym wpisem

Pyszne, aromatyczne, jesienne danie i to w dodatku jakie proste 馃檪 wystarcz膮 ulubione warzywa + feta, i fajna, lekka kolacja gotowa. Je艣li zosta艂y Wam jakie艣 inne ugotowane warzywa z obiadu to r贸wnie偶 mo偶ecie je wykorzysta膰. W mojej propozycji znajduj膮 si臋 bak艂a偶an, papryka, cukinia i pomidory, ale tak naprawd臋 mo偶esz u偶y膰 wszystkiego co najbardziej Ci smakuje lub to co akurat masz w lod贸wce. Dla wybrednego m臋偶a czy partnera mo偶esz doda膰 troch臋 pokrojonego kurczaka czy indyka.

Sk艂adniki:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzewamy do 190C.
  2. Umyte i osuszone warzywa kroimy w paski, po艂贸wki i kawa艂ki o wielko艣ci 4-5 cm. Czosnek mia偶d偶ymy z odrobin膮 soli i wszystko delikatnie mieszamy.
  3. Naczynie 偶aroodporne smarujemy odrobin膮 t艂uszczu, przek艂adamy warzywa, uk艂adamy na wierzchu rozmaryn i skrapiamy oliw膮.
  4. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut, wyjmujemy, posypujemy z wierzchu pokruszon膮 fet膮 i ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut (warzywa b臋d膮 al dente).

Smacznego!
Anka

Wi臋cej wpis贸w

Tw贸j koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewni膰 sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze u偶ytkownika (b膮d藕 innym urz膮dzeniu) ma艂e pliki 鈥 tzw. cookies (鈥瀋iasteczka鈥). Podobnie post臋puje wi臋kszo艣膰 du偶ych witryn internetowych.
Zacznij pisa膰 aby zobaczy膰 produkty, kt贸rych szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk