Pyszne, chrupiące i zdrowe – dla dzieci i dla dorosłych na każdą okazję 🙂
Produkty:
- woreczek kaszy jaglanej – ugotować w osolonej wodzie po przykrywką do konsystencji ciapki
- do ochłodzonej kaszy dodać:
- 3 łyżki oliwy
- 1 jajko całe i 1 żółtko. Białko odłożyć do miseczki
- 3 łyżki mąki ryżowej lub dowolnej
- przyprawy: tymianek, papryka słodka, odrobinę chili, sól himalajska, oregano, bądź inne jakie masz w domu
Konsystencja ma być zbita, tak aby można było rozprowadzić ją na papierze do pieczenia na cienką warstwę. Polej po górze białkiem i włóż do piekarnika na 20 minut, tem. 180 C
Wyjmij, pokrój na małe kwadraciki, przemieszaj i daj do ponownego pieczenia aby były chrupkie. Piec w tem. 180C przez kolejne 10 minut.