Krakersy z kaszy jaglanej

Podziel się tym wpisem

Pyszne, chrupiące i zdrowe – dla dzieci i dla dorosłych na każdą okazję 🙂

Produkty:

  • woreczek kaszy jaglanej – ugotować w osolonej wodzie po przykrywką do konsystencji ciapki
  • do ochłodzonej kaszy dodać:
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 jajko całe i 1 żółtko. Białko odłożyć do miseczki
  • 3 łyżki mąki ryżowej lub dowolnej
  • przyprawy: tymianek, papryka słodka, odrobinę chili, sól himalajska, oregano, bądź inne jakie masz w domu

Konsystencja ma być zbita, tak aby można było rozprowadzić ją na papierze do pieczenia na cienką warstwę. Polej po górze białkiem i włóż do piekarnika na 20 minut, tem. 180 C

Wyjmij, pokrój na małe kwadraciki, przemieszaj i daj do ponownego pieczenia aby były chrupkie. Piec w tem. 180C  przez kolejne 10 minut.

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk