To połączenie smaków jest dla mnie absolutnym numerem jeden. Nasiona Chia, daktyle, migdały i borówki. Polecam ten deser na przekąskę.
Przygotowanie – porcja dla 2 osób.
– 1 łyżka chia
– 100 ml cieplej, przegotowanej wody
– 10 daktyli
– 10 całych migdałów
– garść płatków migdałowych
– 2 garści borówek
– 2 łyżki jogurtu greckiego
Nasiona Chia zalej ciepłą wodą i mieszaj. Dodaj pokrojone daktyle, migdały i płatki migdałowe. Mieszaj do wystygnięcia i uzyskania konsystencji kisielu. Przelej do 2 miseczek, rozłóż borówki, a na górę polej jogurt grecki.
Udekoruj borówkami i płatkami migdałowymi. Na koniec posyp startą, gorzką czekoladą- jak szaleć to szaleć 🙂
Smacznego 🙂
Jeśli szukasz pomysłu na śniadanie zapraszam do przepisu na jaglankę z truskawkami.