Migdałowe ciasteczka owsiane.

Podziel się tym wpisem

Ciasteczka owsiane są moją ulubioną słodką przekąską. Zazwyczaj zajadam je na 2 śniadanie do porannej kawki.  Wersji ich może być tyle, ile masz inwencji twórczej. Tym razem propozycja z migdałami. 🙂

 

Przepis na ciasteczka owsiane:

  • ¾ szklanki ubitych płatków migdałowych
  • 1 szklanka płatków górskich
  • ½ szklanki mąki (dowolnej)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 125g oleju kokosowego
  • 3 łyżki syropu migdałowego
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • ¾ szklanki ulubionych bakalii

 

Wszystkie suche składniki wsypać do miski. Olej kokosowy z syropami roztopić i po ostygnięciu wlać do reszty składników. Całość wymieszać. Uformować ciasteczka. Piec w piekarniku przez 15 minut w 160 stopniach.

Smacznego 🙂

Jeśli macie jakieś swoje wersje ciasteczek podzielcie się przepisami w komentarzach. Będzie więcej ciekawych propozycji.

 

Więcej wpisów

Twój koszyk
Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk