Migdałowe ciasteczka owsiane.

Podziel się tym wpisem

Ciasteczka owsiane są moją ulubioną słodką przekąską. Zazwyczaj zajadam je na 2 śniadanie do porannej kawki.  Wersji ich może być tyle, ile masz inwencji twórczej. Tym razem propozycja z migdałami. 🙂

 

Przepis na ciasteczka owsiane:

  • ¾ szklanki ubitych płatków migdałowych
  • 1 szklanka płatków górskich
  • ½ szklanki mąki (dowolnej)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 125g oleju kokosowego
  • 3 łyżki syropu migdałowego
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • ¾ szklanki ulubionych bakalii

 

Wszystkie suche składniki wsypać do miski. Olej kokosowy z syropami roztopić i po ostygnięciu wlać do reszty składników. Całość wymieszać. Uformować ciasteczka. Piec w piekarniku przez 15 minut w 160 stopniach.

Smacznego 🙂

Jeśli macie jakieś swoje wersje ciasteczek podzielcie się przepisami w komentarzach. Będzie więcej ciekawych propozycji.

 

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk