W takie upalne dni jak teraz, ta sałatka idealnie się sprawdzi. Za sprawą jabłek i cytryny zadziała orzeźwiająco, a przy tym jest odżywcza i będziecie po niej pełni przez jeszcze długi czas. Dla urozmaicenia dodajcie też do niej trochę orzeszków 🙂
Składniki:
- garść świeżego szpinaku
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka dowolnych orzechów
- 1 łyżeczka rodzynków
- odrobinę czerwonej cebuli
- 1 łyżka miodu
- cytryna
Przygotowanie:
- Szpinak umyj, wysyp na talerz.
- Jabłko i cebulę pokrój w talarki.
- Na patelnię wlej łyżkę miodu. Dodaj, jabłka, cebulę, orzechy oraz rodzynki. Duś na małym ogniu przez 2-3 minuty.
- Przełóż na talerz, wymieszaj, skrop cytryną.
- Smacznego :*