Owsianka z daktylami, kardamonem i kurkumą

Dzisiaj owsianka na żółto z korzennymi przyprawami, rozgrzeje i nasyci nawet najbardziej wymagające brzuchy 🙂

Owsianka z daktylami, kardamonem i kurkumą

Składniki:

  • 7 łyżek płatków owsianych górskich (70 g)
  • 7 suszonych daktyli (35 g)
  • szczypta kardamonu
  • większa szczypta kurkumy
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Osoloną wodę zagotowujemy, wsypujemy do niej płatki i gotujemy według instrukcji
    na opakowaniu. Mieszamy do odparowania wody.
  2. Pod koniec dodajemy przyprawy i pokrojone daktyle.
  3. Mieszamy całość i przekładamy do miseczki, z daktylami, kardamonem i kurkumą.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest