Owsianka z daktylami, kardamonem i kurkumą

Dzisiaj owsianka na żółto z korzennymi przyprawami, rozgrzeje i nasyci nawet najbardziej wymagające brzuchy 🙂

Owsianka z daktylami, kardamonem i kurkumą

Składniki:

  • 7 łyżek płatków owsianych górskich (70 g)
  • 7 suszonych daktyli (35 g)
  • szczypta kardamonu
  • większa szczypta kurkumy
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Osoloną wodę zagotowujemy, wsypujemy do niej płatki i gotujemy według instrukcji
    na opakowaniu. Mieszamy do odparowania wody.
  2. Pod koniec dodajemy przyprawy i pokrojone daktyle.
  3. Mieszamy całość i przekładamy do miseczki, z daktylami, kardamonem i kurkumą.

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo