Owsianka z daktylami, kardamonem i kurkumą

Podziel się tym wpisem

Dzisiaj owsianka na żółto z korzennymi przyprawami, rozgrzeje i nasyci nawet najbardziej wymagające brzuchy 🙂

Owsianka z daktylami, kardamonem i kurkumą

Składniki:

  • 7 łyżek płatków owsianych górskich (70 g)
  • 7 suszonych daktyli (35 g)
  • szczypta kardamonu
  • większa szczypta kurkumy
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Osoloną wodę zagotowujemy, wsypujemy do niej płatki i gotujemy według instrukcji
    na opakowaniu. Mieszamy do odparowania wody.
  2. Pod koniec dodajemy przyprawy i pokrojone daktyle.
  3. Mieszamy całość i przekładamy do miseczki, z daktylami, kardamonem i kurkumą.

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk