Owsianka z daktylami, kardamonem i kurkumą

Podziel się tym wpisem

Dzisiaj owsianka na żółto z korzennymi przyprawami, rozgrzeje i nasyci nawet najbardziej wymagające brzuchy 🙂

Owsianka z daktylami, kardamonem i kurkumą

Składniki:

  • 7 łyżek płatków owsianych górskich (70 g)
  • 7 suszonych daktyli (35 g)
  • szczypta kardamonu
  • większa szczypta kurkumy
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Osoloną wodę zagotowujemy, wsypujemy do niej płatki i gotujemy według instrukcji
    na opakowaniu. Mieszamy do odparowania wody.
  2. Pod koniec dodajemy przyprawy i pokrojone daktyle.
  3. Mieszamy całość i przekładamy do miseczki, z daktylami, kardamonem i kurkumą.
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk