Pesto z rzeżuchy.

Polecam ten przepis ze wszystkich sił: pesto z rzeżuchy jest pyszne, zdrowe, nietuczące. Idealnie nadaje się do smarowania chleba, jako dodatek do wędliny, serów, jajek, wspaniale smakuje jako sos do sałatek. Wielofunkcyjne i przepyszne, a w dodatku… Wielkanocne 🙂

PESTO Z RZEŻUCHY

Składniki:

1 awokado

1 pęczek natki pietruszki

4 ząbki czosnku

1 łyżka startego parmezanu

1 garść rzeżuchy (lub więcej, jeśli lubisz jej ostry smak)

1 garść prażonych pestek słonecznika

2 łyżki oleju z pestek winogron (lub oliwy)

sól i pieprz do smaku

Wszystko wrzucamy do miksera i blendujemy na gładką masę. I gotowe 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest