Pesto z rzeżuchy.
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Polecam ten przepis ze wszystkich sił: pesto z rzeżuchy jest pyszne, zdrowe, nietuczące. Idealnie nadaje się do smarowania chleba, jako dodatek do wędliny, serów, jajek, wspaniale smakuje jako sos do sałatek. Wielofunkcyjne i przepyszne, a w dodatku… Wielkanocne 🙂
PESTO Z RZEŻUCHY
Składniki:
1 awokado
1 pęczek natki pietruszki
4 ząbki czosnku
1 łyżka startego parmezanu
1 garść rzeżuchy (lub więcej, jeśli lubisz jej ostry smak)
1 garść prażonych pestek słonecznika
2 łyżki oleju z pestek winogron (lub oliwy)
sól i pieprz do smaku
Wszystko wrzucamy do miksera i blendujemy na gładką masę. I gotowe 🙂
Więcej wpisów
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście