Pesto z rzeżuchy.

Podziel się tym wpisem

Polecam ten przepis ze wszystkich sił: pesto z rzeżuchy jest pyszne, zdrowe, nietuczące. Idealnie nadaje się do smarowania chleba, jako dodatek do wędliny, serów, jajek, wspaniale smakuje jako sos do sałatek. Wielofunkcyjne i przepyszne, a w dodatku… Wielkanocne 🙂

PESTO Z RZEŻUCHY

Składniki:

1 awokado

1 pęczek natki pietruszki

4 ząbki czosnku

1 łyżka startego parmezanu

1 garść rzeżuchy (lub więcej, jeśli lubisz jej ostry smak)

1 garść prażonych pestek słonecznika

2 łyżki oleju z pestek winogron (lub oliwy)

sól i pieprz do smaku

Wszystko wrzucamy do miksera i blendujemy na gładką masę. I gotowe 🙂

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk