Pesto z rzeżuchy.

Polecam ten przepis ze wszystkich sił: pesto z rzeżuchy jest pyszne, zdrowe, nietuczące. Idealnie nadaje się do smarowania chleba, jako dodatek do wędliny, serów, jajek, wspaniale smakuje jako sos do sałatek. Wielofunkcyjne i przepyszne, a w dodatku… Wielkanocne 🙂

PESTO Z RZEŻUCHY

Składniki:

1 awokado

1 pęczek natki pietruszki

4 ząbki czosnku

1 łyżka startego parmezanu

1 garść rzeżuchy (lub więcej, jeśli lubisz jej ostry smak)

1 garść prażonych pestek słonecznika

2 łyżki oleju z pestek winogron (lub oliwy)

sól i pieprz do smaku

Wszystko wrzucamy do miksera i blendujemy na gładką masę. I gotowe 🙂

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo