Polenta z pieczarkami i szpinakiem

Polenta z pieczarkami i szpinakiem

Podziel się tym wpisem

Wywodzi się z Włoch, dawniej uznawana za potrawę biedaków, bardzo łatwa w przygotowaniu, sycąca i smaczna, a w dodatku można ją przyrządzić na wiele różnych sposobów. Może być traktowana jako dodatek do potrawy lub samodzielne danie z dodatkiem serów, warzyw czy grzybów (bakłażan, cukinia, pieczarki, szpinak z fetą lub gorgonzolą).

Składniki:

Przygotowanie:

  1. W garnuszku wymieszaj wodę z kaszą i przyprawy, zagotuj do momentu zgęstnienia.
  2. W osobnym garnku umieść szpinak i pokrojone pieczarki, dopraw do smaku wg uznania i duś, aż warzywa zmiękną.
  3. Ugotowaną polentę wyłóż na talerz, a na wierzchu ułóż pieczarki ze szpinakiem, posyp parmezanem.

Smacznego!
Anka

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk