Polenta z pieczarkami i szpinakiem
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Wywodzi się z Włoch, dawniej uznawana za potrawę biedaków, bardzo łatwa w przygotowaniu, sycąca i smaczna, a w dodatku można ją przyrządzić na wiele różnych sposobów. Może być traktowana jako dodatek do potrawy lub samodzielne danie z dodatkiem serów, warzyw czy grzybów (bakłażan, cukinia, pieczarki, szpinak z fetą lub gorgonzolą).
Składniki:
Przygotowanie:
- W garnuszku wymieszaj wodę z kaszą i przyprawy, zagotuj do momentu zgęstnienia.
- W osobnym garnku umieść szpinak i pokrojone pieczarki, dopraw do smaku wg uznania i duś, aż warzywa zmiękną.
- Ugotowaną polentę wyłóż na talerz, a na wierzchu ułóż pieczarki ze szpinakiem, posyp parmezanem.
Smacznego!
Anka
Więcej wpisów
ODŻYWIANIE
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Anka Dziedzic
18/01/2024
ODŻYWIANIE
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście
Anka Dziedzic
02/10/2023