Polenta z pieczarkami i szpinakiem

Polenta z pieczarkami i szpinakiem

Podziel się tym wpisem

Wywodzi się z Włoch, dawniej uznawana za potrawę biedaków, bardzo łatwa w przygotowaniu, sycąca i smaczna, a w dodatku można ją przyrządzić na wiele różnych sposobów. Może być traktowana jako dodatek do potrawy lub samodzielne danie z dodatkiem serów, warzyw czy grzybów (bakłażan, cukinia, pieczarki, szpinak z fetą lub gorgonzolą).

Składniki:

Przygotowanie:

  1. W garnuszku wymieszaj wodę z kaszą i przyprawy, zagotuj do momentu zgęstnienia.
  2. W osobnym garnku umieść szpinak i pokrojone pieczarki, dopraw do smaku wg uznania i duś, aż warzywa zmiękną.
  3. Ugotowaną polentę wyłóż na talerz, a na wierzchu ułóż pieczarki ze szpinakiem, posyp parmezanem.

Smacznego!
Anka

Więcej wpisów