Trzy propozycje past na chleb

Pasty te, znakomicie sprawdzają się na chlebie ale i także jako wkład do Tortilli 🙂

  1. Pasta z łososiem wędzonym i koprem

  • pęczek kopru
  • 150 g łososia wędzonego
  • serek śmietankowy lub 150 g fety (do wyboru, proponuje spróbować każdą wersję

Sposób przygotowania:

Przełóż serek do miseczki, jeżeli używasz fety do rozgnieść ją widelcem i dodaj 2 łyżki oleju z oliwek. dodaj posiekany pęczek kopru świeżego, plus pokrojony łosoś (bardzo drobno) – dopraw tylko popierzem

2. Pasta z fasoli:

  • puszka fasoli
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz
  • 4 pomidory suszone
  • łyżka ziaren dyni
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • jeżeli będzie smak zbyt intensywny, możesz dodać 3 łyżki serka wiejskiego – pyszny 🙂

Sposób przygotowania:

Puszkę fasoli odcedzić, drobno posiekać pomidora, przez praskę przecisnąć czosnek, posiekane ziarna dyni. Całość zblendować, dodać na koniec oliwę i pieprz. Jeżeli chcesz dodać serek wiejski, to oczywiście wtedy, gdy blendujesz całość.

3. Pasta z oliwek czarnych

  • opakowanie fety półtłustej
  • połowa słoika małego czarnych oliwek

Całość zblendować 🙂

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo