Trzy propozycje past na chleb

Podziel się tym wpisem

Pasty te, znakomicie sprawdzają się na chlebie ale i także jako wkład do Tortilli 🙂

  1. Pasta z łososiem wędzonym i koprem

  • pęczek kopru
  • 150 g łososia wędzonego
  • serek śmietankowy lub 150 g fety (do wyboru, proponuje spróbować każdą wersję

Sposób przygotowania:

Przełóż serek do miseczki, jeżeli używasz fety do rozgnieść ją widelcem i dodaj 2 łyżki oleju z oliwek. dodaj posiekany pęczek kopru świeżego, plus pokrojony łosoś (bardzo drobno) – dopraw tylko popierzem

2. Pasta z fasoli:

  • puszka fasoli
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz
  • 4 pomidory suszone
  • łyżka ziaren dyni
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • jeżeli będzie smak zbyt intensywny, możesz dodać 3 łyżki serka wiejskiego – pyszny 🙂

Sposób przygotowania:

Puszkę fasoli odcedzić, drobno posiekać pomidora, przez praskę przecisnąć czosnek, posiekane ziarna dyni. Całość zblendować, dodać na koniec oliwę i pieprz. Jeżeli chcesz dodać serek wiejski, to oczywiście wtedy, gdy blendujesz całość.

3. Pasta z oliwek czarnych

  • opakowanie fety półtłustej
  • połowa słoika małego czarnych oliwek

Całość zblendować 🙂

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk