Trzy propozycje past na chleb
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Pasty te, znakomicie sprawdzają się na chlebie ale i także jako wkład do Tortilli 🙂
-
Pasta z łososiem wędzonym i koprem
- pęczek kopru
- 150 g łososia wędzonego
- serek śmietankowy lub 150 g fety (do wyboru, proponuje spróbować każdą wersję
Sposób przygotowania:
Przełóż serek do miseczki, jeżeli używasz fety do rozgnieść ją widelcem i dodaj 2 łyżki oleju z oliwek. dodaj posiekany pęczek kopru świeżego, plus pokrojony łosoś (bardzo drobno) – dopraw tylko popierzem
2. Pasta z fasoli:
- puszka fasoli
- 4 ząbki czosnku
- pieprz
- 4 pomidory suszone
- łyżka ziaren dyni
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- jeżeli będzie smak zbyt intensywny, możesz dodać 3 łyżki serka wiejskiego – pyszny 🙂
Sposób przygotowania:
Puszkę fasoli odcedzić, drobno posiekać pomidora, przez praskę przecisnąć czosnek, posiekane ziarna dyni. Całość zblendować, dodać na koniec oliwę i pieprz. Jeżeli chcesz dodać serek wiejski, to oczywiście wtedy, gdy blendujesz całość.
3. Pasta z oliwek czarnych
- opakowanie fety półtłustej
- połowa słoika małego czarnych oliwek
Całość zblendować 🙂
Więcej wpisów
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście