Trzy propozycje past na chleb

Podziel się tym wpisem

Share on facebook
Share on email

Pasty te, znakomicie sprawdzają się na chlebie ale i także jako wkład do Tortilli 🙂

  1. Pasta z łososiem wędzonym i koprem

  • pęczek kopru
  • 150 g łososia wędzonego
  • serek śmietankowy lub 150 g fety (do wyboru, proponuje spróbować każdą wersję

Sposób przygotowania:

Przełóż serek do miseczki, jeżeli używasz fety do rozgnieść ją widelcem i dodaj 2 łyżki oleju z oliwek. dodaj posiekany pęczek kopru świeżego, plus pokrojony łosoś (bardzo drobno) – dopraw tylko popierzem

2. Pasta z fasoli:

  • puszka fasoli
  • 4 ząbki czosnku
  • pieprz
  • 4 pomidory suszone
  • łyżka ziaren dyni
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • jeżeli będzie smak zbyt intensywny, możesz dodać 3 łyżki serka wiejskiego – pyszny 🙂

Sposób przygotowania:

Puszkę fasoli odcedzić, drobno posiekać pomidora, przez praskę przecisnąć czosnek, posiekane ziarna dyni. Całość zblendować, dodać na koniec oliwę i pieprz. Jeżeli chcesz dodać serek wiejski, to oczywiście wtedy, gdy blendujesz całość.

3. Pasta z oliwek czarnych

  • opakowanie fety półtłustej
  • połowa słoika małego czarnych oliwek

Całość zblendować 🙂

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Close Mój koszyk
Close

Close
Nawigacja
Kategorie