Pudding daktylowo-czekoladowy

Podziel się tym wpisem

Składniki:

  • 5 daktyli namoczonych w wodzie
  • 1/2 awokado
  • 1 banan
  • 5 kostek gorzkiej czekolady lub 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 laska wanilii

Wykonanie:

  1. Daktyle zblendować i włożyć do szklanki.
  2. Banan, awokado i kakao lub gorzką czekoladę (jeśli używasz jej zamiast kakao, należy ją wpierw roztopić) – wszystko razem zblendować.
  3. 1 łyżkę masy ułożyć na daktyle. Jogurt zmieszać z laską wanilii – opcjonalnie można dodać jakiegoś słodzika. Białą masę włożyć do szklanki, a na górę położyć masę czekoladową.

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk