Pudding daktylowo-czekoladowy
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Składniki:
- 5 daktyli namoczonych w wodzie
- 1/2 awokado
- 1 banan
- 5 kostek gorzkiej czekolady lub 2 łyżki kakao
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 laska wanilii
Wykonanie:
- Daktyle zblendować i włożyć do szklanki.
- Banan, awokado i kakao lub gorzką czekoladę (jeśli używasz jej zamiast kakao, należy ją wpierw roztopić) – wszystko razem zblendować.
- 1 łyżkę masy ułożyć na daktyle. Jogurt zmieszać z laską wanilii – opcjonalnie można dodać jakiegoś słodzika. Białą masę włożyć do szklanki, a na górę położyć masę czekoladową.
Więcej wpisów
ODŻYWIANIE
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Anka Dziedzic
18/01/2024
ODŻYWIANIE
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście
Anka Dziedzic
02/10/2023