Pudding daktylowo-czekoladowy

Składniki:

  • 5 daktyli namoczonych w wodzie
  • 1/2 awokado
  • 1 banan
  • 5 kostek gorzkiej czekolady lub 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 laska wanilii

Wykonanie:

  1. Daktyle zblendować i włożyć do szklanki.
  2. Banan, awokado i kakao lub gorzką czekoladę (jeśli używasz jej zamiast kakao, należy ją wpierw roztopić) – wszystko razem zblendować.
  3. 1 łyżkę masy ułożyć na daktyle. Jogurt zmieszać z laską wanilii – opcjonalnie można dodać jakiegoś słodzika. Białą masę włożyć do szklanki, a na górę położyć masę czekoladową.

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo