Pudding jaglany z karmelizowanymi śliwkami i orzechami

Za jakiś czas pojawią się śliweczki, dlatego daję Wam dzisiaj pomysł na przepis z ich wykorzystaniem 🙂

 

Składniki:

  • 35 g kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • odrobina dowolnego mleka
  • łyżka orzechów laskowych
  • łyżka masła klarowanego
  • 3-4 śliwki

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj na wodzie, pod koniec dodaj banana, podlej mlekiem. Zblenduj.
  2. Na patelni roztop masło, przekrój śliwki i wrzuć razem z orzechami. Smaż 4-5 minut cały czas mieszkając.
  3. Pudding przełóż do miseczki, na górę ułóż śliwki z orzechami i wcinaj!

Uwagi: dodatkowo możesz użyć liska mięty lub melisy do dekoracji 🙂

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo