Pudding jaglany z karmelizowanymi śliwkami i orzechami

Podziel się tym wpisem

Za jakiś czas pojawią się śliweczki, dlatego daję Wam dzisiaj pomysł na przepis z ich wykorzystaniem 🙂

 

Składniki:

  • 35 g kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • odrobina dowolnego mleka
  • łyżka orzechów laskowych
  • łyżka masła klarowanego
  • 3-4 śliwki

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj na wodzie, pod koniec dodaj banana, podlej mlekiem. Zblenduj.
  2. Na patelni roztop masło, przekrój śliwki i wrzuć razem z orzechami. Smaż 4-5 minut cały czas mieszkając.
  3. Pudding przełóż do miseczki, na górę ułóż śliwki z orzechami i wcinaj!

Uwagi: dodatkowo możesz użyć liska mięty lub melisy do dekoracji 🙂

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk