Pudding jaglany z karmelizowanymi śliwkami i orzechami

Podziel się tym wpisem

Za jakiś czas pojawią się śliweczki, dlatego daję Wam dzisiaj pomysł na przepis z ich wykorzystaniem 🙂

 

Składniki:

  • 35 g kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • odrobina dowolnego mleka
  • łyżka orzechów laskowych
  • łyżka masła klarowanego
  • 3-4 śliwki

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotuj na wodzie, pod koniec dodaj banana, podlej mlekiem. Zblenduj.
  2. Na patelni roztop masło, przekrój śliwki i wrzuć razem z orzechami. Smaż 4-5 minut cały czas mieszkając.
  3. Pudding przełóż do miseczki, na górę ułóż śliwki z orzechami i wcinaj!

Uwagi: dodatkowo możesz użyć liska mięty lub melisy do dekoracji 🙂

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk