Dawno nie wrzucałam żadnej sałatki. Lubicie połączenia słodko – pikantne?
Jak tak, to ta sałatka jest dla Ciebie. Możesz ją zjeść na kolacje lub lunch z kaszą bądź grzankami.
Produkty:
- 2 pomidory
- puszka kukurydzy
- puszka fasolki czerwonej
- około 500g kurczaka
- chilli
- garść suszonej żurawiny
- 2 pomarańcze
- oliwa z oliwek
- miód
- musztarda
Pomidory pokrój, wrzuć do miski, fasolę i kukurydzę odcedź i przesyp do miski, kurczaka należy pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju kokosowym, posypać chili, doprawić solą. Górę sałatki posypać żurawiną i pomarańczą.
Dip: oliwa z oliwek, łyżka miodu, łyżeczka musztardy, pieprz. Wymieszać i zalać.