Sałatka z arbuza z fetą

W końcu nadeszły cieplejsze dni, dlatego mam dla Was orzeźwiającą i nawadniającą sałatkę na bazie arbuza, chociaż jej skład może wydawać się zaskakujący ze względu na oryginalne połączenie arbuza ze słonym serem feta, jednak zaufajcie mi, będziecie zaskoczeni jaki to jest pyszny duet. Do tego chrupiący element – słonecznik i przepis na udaną imprezę gotowy.

Składniki:

300 g arbuza
20 g rukoli
20 g sera feta
2 łyżki soku z cytryny
kilka listków świeżej mięty
1 łyżka ziaren słonecznika (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  1. W misce ułóż umytą rukolę.
  2. Arbuza pokrój w kostkę i ułóż na rukoli.
  3. Po wierzchu posyp pokruszoną w dłoniach fetą i polej sokiem z cytryny, posyp słonecznikiem.

DLACZEGO WARTO JEŚĆ ARBUZA ANKA DZIEDZIC
Dlaczego warto jeść arbuza?

Smacznego!
Anka

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo