Sałatka z rukoli z jabłkiem i orzechami

Podziel się tym wpisem

Jeżeli do tej pory niechętnie używaliście w kuchni rukolę, to pora to zmienić 🙂

Jej delikatny orzechowy aromat idealnie współgra z dodatkiem chrupiących orzechów.

 

Składniki:

  • duża garść rukoli lub mieszanki sałat rukola, szpinak, sałata
  • jabłko
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 2-3 łyżki rodzynek
  • 1-2 figi
  • sos: 1 łyżka oliwy, 1 łyżka syropu z agawy/klonowego lub miodu, 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

  1. W misce ułożyć rukolę.
  2. Jabłko umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na rukoli.
  3. Posypać posiekanymi orzechami, pestkami dyni, rodzynkami i pokrojonymi figami.
  4. Wymieszać składniki na sos i polać po całości.
  5. Gotowe 🙂

 

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk