Desery w pucharkach to jest zawsze coś co sprawdzi się na domówkę. Wykonanie nie zabiera dużo czasu, a przy tym są smaczne i efektowne, widać w przekroju każdą warstwę, kolory i chrupkie elementy. Mój przepis jest na bazie jogurtu naturalnego, ale do wersji wegańskiej zamieńcie go na kokosowy, a herbatniki na wegańskie. Dodatkową zaletą takiego deseru jest to, że możecie użyć dowolnych owoców sezonowych lub zmiksować mrożone i użyć jako polewę.
Składniki:
Przygotowanie:
- Herbatniki pokrusz palcami i włóż do pucharków/miseczek.
- Czekoladę zetrzyj na tarce o większych oczkach i odłóż ok 2 łyżki do dekoracji.
- Pozostałą część czekolady wymieszaj z jogurtem i wyłóż do pucharków na warstwę z herbatnikami.
- Banany zmiksuj na jednolitą masę, wyłóż jako kolejną warstwę, a z wierzchu posyp resztą startej czekolady i dowolnymi orzechami.
Smacznego!
Anka