Tortilla meksykańska

Meksykańska tortilla

Podziel się tym wpisem

Oryginalna meksykańska tortilla jest potwornie ostra, pikantna i z pazurem, ja zrezygnowałam z takich przypraw, ale zostałam przy tradycyjnej czerwonej fasoli, kukurydzy i papryce. Zaletą takiego dania jest to, że dowolnie możecie zmieniać składniki, które włożycie do środka i zawsze wyjdzie pysznie, do tego osoby, które są już ze mną dłużej, wiedzą, że lubię prostotę i szybkość wykonania, łatwo dostępne składniki, a to wszystko macie w jednym przepisie poniżej. Dodatkową zaletą jest to, że taka tortilla dobrze zabezpieczona papierem czy folią spożywczą jest łatwa do zabrania ze sobą w drogę.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój w kostkę.
  2. Oliwę rozgrzej na patelni i podsmaż cebulę z czosnkiem, następnie dodaj pozostałe warzywa oraz kukurydzę i fasolę, a na koniec passatę i przyprawy, podgrzewaj około 10-15 minut, w razie potrzeby podlej odrobiną wody.
  3. Placki tortilli podgrzej z piekarniku lub na patelni, nakładaj farsz i zwijaj w instrukcji poniżej.
  4. Uwaga: do środka możesz włożyć dowolne ulubione warzywa i składniki 🙂 (marchewka, sałata, ogórek, masło czosnkowe, sos itp.)

Smacznego!
Anka

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk