Tortilla meksykańska
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Oryginalna meksykańska tortilla jest potwornie ostra, pikantna i z pazurem, ja zrezygnowałam z takich przypraw, ale zostałam przy tradycyjnej czerwonej fasoli, kukurydzy i papryce. Zaletą takiego dania jest to, że dowolnie możecie zmieniać składniki, które włożycie do środka i zawsze wyjdzie pysznie, do tego osoby, które są już ze mną dłużej, wiedzą, że lubię prostotę i szybkość wykonania, łatwo dostępne składniki, a to wszystko macie w jednym przepisie poniżej. Dodatkową zaletą jest to, że taka tortilla dobrze zabezpieczona papierem czy folią spożywczą jest łatwa do zabrania ze sobą w drogę.
Składniki:
Przygotowanie:
- Warzywa pokrój w kostkę.
- Oliwę rozgrzej na patelni i podsmaż cebulę z czosnkiem, następnie dodaj pozostałe warzywa oraz kukurydzę i fasolę, a na koniec passatę i przyprawy, podgrzewaj około 10-15 minut, w razie potrzeby podlej odrobiną wody.
- Placki tortilli podgrzej z piekarniku lub na patelni, nakładaj farsz i zwijaj w instrukcji poniżej.
- Uwaga: do środka możesz włożyć dowolne ulubione warzywa i składniki 🙂 (marchewka, sałata, ogórek, masło czosnkowe, sos itp.)
Smacznego!
Anka
Więcej wpisów
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście