Wielkanocne pesto z rzeżuchy

Święta muszą być wyjątkowe, dlatego na Wielkanoc mam dla Was specjalny przepis na pesto z rzeżuchy! Jest po prostu idealne do jajek i wędlin, może konkurować nawet z domowym chrzanem. Wymaga trochę zachodu – trzeba o nim pomyśleć wcześniej i wyhodować rzeżuchę, ale warto. Uwierzcie mi, naprawdę warto! Ma piękną barwę soczystej, wiosennej zieleni i dodaje charakteru wielu daniom.

Składniki:

2 x GARŚĆ RZEŻUCHY

1 PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI

2 ZĄBKI CZOSNKU

4 ŁYŻKI STARTEGO PARMEZANU

GARŚĆ PESTEK SŁONECZNIKA (można go wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości wody)

50 ML OLIWY + ew. wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji

SÓL (do smaku)

Przygotowanie:

Wszystko razem zblendować, a następnie  doprawić solą do smaku. Podawać jako dodatek do jajek, wędlin i serów.

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo