Wielkanocne pesto z rzeżuchy

Podziel się tym wpisem

Święta muszą być wyjątkowe, dlatego na Wielkanoc mam dla Was specjalny przepis na pesto z rzeżuchy! Jest po prostu idealne do jajek i wędlin, może konkurować nawet z domowym chrzanem. Wymaga trochę zachodu – trzeba o nim pomyśleć wcześniej i wyhodować rzeżuchę, ale warto. Uwierzcie mi, naprawdę warto! Ma piękną barwę soczystej, wiosennej zieleni i dodaje charakteru wielu daniom.

Składniki:

2 x GARŚĆ RZEŻUCHY

1 PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI

2 ZĄBKI CZOSNKU

4 ŁYŻKI STARTEGO PARMEZANU

GARŚĆ PESTEK SŁONECZNIKA (można go wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości wody)

50 ML OLIWY + ew. wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji

SÓL (do smaku)

Przygotowanie:

Wszystko razem zblendować, a następnie  doprawić solą do smaku. Podawać jako dodatek do jajek, wędlin i serów.

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk