Zapiekanka ze szparagami i łososiem
- Anka Dziedzic
Podziel się tym wpisem
Dziś przepis obiadkowy: rybka, warzywo i makaron. 20 minut i obiad gotowy, także koniec z wymówkami, że nie ma czasu na gotowanie 😊 Lubię zapiekanki bo wystarczy wymieszać wszystkie składniki, przełożyć do jednego naczynia i poczekać, aż się upiecze, a zapach niesie się po całym domu, dodatkowo połączenie w jednym daniu łososia i szparagów nada potrawie wykwintności.
Składniki:
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj al dente.
- Szparagi umyj, usuń twarde końcówki i wrzuć na gotującą się wodę, gotuj ok. 10 minut.
- Passatę wymieszaj z jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami (sól i pieprz dodaj do smaku, oregano 1-2 łyżeczki, a gałki muszkatołowej 0,5-1 łyżeczkę).
- Łososia umyj w chłodnej wodzie i pokrój na kawałki.
- Do żaroodpornego naczynia przełóż ugotowany makaron, łososia, szparagi, a następnie polej passatą z przyprawami. Z wierzchu posyp parmezanem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz 25-35 minut.
Smacznego!
Anka
Więcej wpisów
ODŻYWIANIE
Dlaczego Picie Wody Jest Kluczowe? Odkryj Korzyści Picia Wody na Czczo!
Spis treści Picie wody to więcej niż tylko ugasić pragnienie. To fundamentalny element naszego codziennego życia, który ma ogromny wpływ
Anka Dziedzic
18/01/2024
ODŻYWIANIE
Gdzie przebiega granica i jaki jest dzienny limit kawy?
Spis treści Wprowadzenie Co to jest kofeina? Kofeina jest naturalnie występującą substancją chemiczną, której główne źródło stanowią ziarna kawy, liście
Anka Dziedzic
02/10/2023