Zapiekanka ze szparagami i łososiem

Zapiekanka z łososiem i szparagami

Podziel się tym wpisem

Dziś przepis obiadkowy: rybka, warzywo i makaron. 20 minut i obiad gotowy, także koniec z wymówkami, że nie ma czasu na gotowanie 😊 Lubię zapiekanki bo wystarczy wymieszać wszystkie składniki, przełożyć do jednego naczynia i poczekać, aż się upiecze, a zapach niesie się po całym domu, dodatkowo połączenie w jednym daniu łososia i szparagów nada potrawie wykwintności.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Szparagi umyj, usuń twarde końcówki i wrzuć na gotującą się wodę, gotuj ok. 10 minut.
  3. Passatę wymieszaj z jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami (sól i pieprz dodaj do smaku, oregano 1-2 łyżeczki, a gałki muszkatołowej 0,5-1 łyżeczkę).
  4. Łososia umyj w chłodnej wodzie i pokrój na kawałki.
  5. Do żaroodpornego naczynia przełóż ugotowany makaron, łososia, szparagi, a następnie polej passatą z przyprawami. Z wierzchu posyp parmezanem.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz 25-35 minut.

Smacznego!
Anka

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk