Ludzie ludzie! Patrzcie co ja tu dla Was mam 🙂
Jest czekolada? Jest! Są orzechy? Są! Tyle powinno wystarczyć 🙂 Zapraszam do kuchni.
Składniki na masę:
- 8 łyżek mąki orzechowej lub migdałowej
- 120 gram gorzkiej czekolady
- 1 awokado (bardzo dojrzałe)
- 4 łyżki miodu
- orzechy laskowe
Sposób przygotowania:
1) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
2) Awokado obieramy i blendujemy na gładką masę.
3) Do awokado dodajemy rozpuszczoną czekoladę, mąkę, miód – blendujemy.
4) Jeśli wolimy bardziej słodsze kule dodaj jeszcze miodu.
5) Formujemy w kulki i wkładamy do środka orzecha laskowego.
Składniki na polewę:
- tabliczka gorzkiej czekolady
- pokruszone orzeszki arachidowe do obtoczenia
Sposób przygotowania:
1) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
2) Siekamy orzechy i łączymy z czekoladą.
3) Kulki obtaczamy w polewie
4) Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na minimum 2 godzinki.