Ciasto dyniowo-jabłkowo-bananowe

Podziel się tym wpisem

Produkty:

  • 1 mała dynia – przekroić, wyciągnąć pestki i upiec w piekarniku. Gdy będzie miękka, ochłodzić i miąższ wyciągnąć łyżką do miski. Następnie dodać.
  •  2 jabłka starte na grubym oczku
  • 2 banany rozgniecione widelcem
  • szklanka otrąb
  • szklanka mąki kukurydzianej i żytniej
  • 1/2 szklanki ksylitolu

Całość wymieszać ręką. Przelać do formy i piec w temperaturze 180C przez 50 minut. Pod koniec polać ciasto łyżką miodu i posypać płatkami migdałowymi. Zostawić do ostygnięcia.

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk