Już sami widzicie po zdjęciu jakie to cudeńko 🙂 Nic dodać nic ująć, zapraszam do kuchni.

 

Spód biszkopt:

  • 80 g dowolnej mąki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki ksylitolu
  1. Oddziel białka od żółtek.
  2. Białko ubij z ksylitolem na puszystą pianę, dodawaj po 1 żółtku cały czas ubijając.
  3. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
  4. Wyłóż na małą blachę wyścieloną papierem do pieczenia, włóż do nagrzanego piekarnika do 180C i piecz przez 15 minut.

 

Masa ciemna:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 10 sztuk daktyli namoczonych w wodzie
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 100g stałego mleczka kokosowego (ok 2-3 puszki)

 

  1. Kaszę gotujemy do miękkości, jak będzie ostudzona, dodajemy resztę składników i blendujemy.
  2. Kładziemy na biszkopt. Wkładamy do lodówki na 10 minut.

Masa jasna:

  • 150 g kaszy jaglanej
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 100 g stałej konsystencji mleczka kokosowego
  1. Kaszę gotujemy. Pod koniec dodajemy budyń i mieszamy.
  2. Jak ostygnie dodajemy resztę składników i blendujemy.
  3. Kładziemy na masę ciemną, posypujemy kakao lub startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę 🙂
  4. Smacznego 😉

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo