Fit Monte

Podziel się tym wpisem

Już sami widzicie po zdjęciu jakie to cudeńko 🙂 Nic dodać nic ująć, zapraszam do kuchni.

 

Spód biszkopt:

  • 80 g dowolnej mąki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki ksylitolu
  1. Oddziel białka od żółtek.
  2. Białko ubij z ksylitolem na puszystą pianę, dodawaj po 1 żółtku cały czas ubijając.
  3. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
  4. Wyłóż na małą blachę wyścieloną papierem do pieczenia, włóż do nagrzanego piekarnika do 180C i piecz przez 15 minut.

 

Masa ciemna:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 10 sztuk daktyli namoczonych w wodzie
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 100g stałego mleczka kokosowego (ok 2-3 puszki)

 

  1. Kaszę gotujemy do miękkości, jak będzie ostudzona, dodajemy resztę składników i blendujemy.
  2. Kładziemy na biszkopt. Wkładamy do lodówki na 10 minut.

Masa jasna:

  • 150 g kaszy jaglanej
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 100 g stałej konsystencji mleczka kokosowego
  1. Kaszę gotujemy. Pod koniec dodajemy budyń i mieszamy.
  2. Jak ostygnie dodajemy resztę składników i blendujemy.
  3. Kładziemy na masę ciemną, posypujemy kakao lub startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę 🙂
  4. Smacznego 😉
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk