Fit Monte

Podziel się tym wpisem

Już sami widzicie po zdjęciu jakie to cudeńko 🙂 Nic dodać nic ująć, zapraszam do kuchni.

 

Spód biszkopt:

  • 80 g dowolnej mąki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki ksylitolu
  1. Oddziel białka od żółtek.
  2. Białko ubij z ksylitolem na puszystą pianę, dodawaj po 1 żółtku cały czas ubijając.
  3. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
  4. Wyłóż na małą blachę wyścieloną papierem do pieczenia, włóż do nagrzanego piekarnika do 180C i piecz przez 15 minut.

 

Masa ciemna:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 10 sztuk daktyli namoczonych w wodzie
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 100g stałego mleczka kokosowego (ok 2-3 puszki)

 

  1. Kaszę gotujemy do miękkości, jak będzie ostudzona, dodajemy resztę składników i blendujemy.
  2. Kładziemy na biszkopt. Wkładamy do lodówki na 10 minut.

Masa jasna:

  • 150 g kaszy jaglanej
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 100 g stałej konsystencji mleczka kokosowego
  1. Kaszę gotujemy. Pod koniec dodajemy budyń i mieszamy.
  2. Jak ostygnie dodajemy resztę składników i blendujemy.
  3. Kładziemy na masę ciemną, posypujemy kakao lub startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę 🙂
  4. Smacznego 😉

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk