Omlet z warzywami na maśle klarowanym i czosnku

Jak śniadanko białkowo-tłuszczowe, to jajeczka 🙂 Z dodatkiem czosnku smakują wyśmienicie, a do tego warzywka, no wyśmienite :* :*

 

Składniki:

  • 2 jajka
  • szczypta soli, pieprzu i proszku do pieczenia lub sody
  • można dodać łyżkę płatków owsianych (opcjonalnie)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki masła klarowanego
  • 3 różyczki brokuła
  • garść szpinaku
  • 1/2 awokado

Przygotowanie:

  1. Jajka rozbijamy widelcem, dodajemy przyprawy.
  2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, wlewamy omlet i smażymy na wolnym ogniu.
  3. Na drugiej patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekany czosnek oraz warzywa. Smażymy przez 4 minuty i zawijamy w omlet.

Anka Dziedzic

Trenerka, Blogerka, Influencerka, Propagatorka aktywnego stylu życia. Sport towarzyszy mi od zawsze i chcę się nim dzielić. Uwielbiam aktywność fizyczną i zrobiłam z niej swój sposób na życie. A od życia chcę wiele i pewnie przez to prawie zawsze jestem zabiegana. Prywatnie jestem Żoną Dawida, mamą Leny i Poli, z urodzenia góralką. Moi przyjaciele twierdzą, że choć jestem urocza, to nie owijam w bawełnę. Cóż, staram się być autentyczna, choć na pewno nie idealna, konsekwentna, ale uparta. Cała ja.

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Anka Dziedzic
Logo