Pasta z bobu do kanapek i nie tylko

Podziel się tym wpisem

Share on facebook
Share on email

Jako, że bób właśnie zaczyna się nieśmiało pojawiać na półkach sklepowych, warto spróbować przyrządzić go w inny sposób niż tylko jako gotowany, solo. Spróbujcie tej pasty kanapkowej, jest naprawdę prosta i szybka w wykonaniu.

 

Składniki:

  • ok. 250 g bobu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżka octu jabłkowego
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Bób ugotuj (koniecznie bez soli!, wtedy gotuje się znacznie dłużej, dlatego wszystkie strączki solimy pod koniec gotowania :* ).
  2. Wszystkie składniki zmiksuj na gładko.
  3. Podawaj na chlebie lub ze słupkami warzyw.
  4. Smacznego :*
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Close Mój koszyk
Close

Close
Nawigacja
Kategorie