Muffinki orkiszowe u góry – przepis Karola Jusińska
1. BAZA:
200 g płatków orkiszowych
garść owoców goji
łyżka nasion chia
trzy łyżki miodu, łyżka inuliny
pól szklanki mąki ryżowej.
Płatki namoczyć w cieplej wodzie, odcedzić, zmieszać z reszta składników, przełożyć do foremek. Piec w 200 stopniach przez pól godziny.
Muffinki owsiane na dole – przepis Agnieszki Watson
-
Baza:
2 szkl. płatków owsianych
1 szkl. mleka
2 łyżki mąki pelnoziatnistej
2 jajka.
Ewentualnie miód do smaku.Dodajemy co chcemy. Ja dodawalam już: banan, kakao, suszone śliwki, figi, rodzynki, suszone morele, w różnych kombinacjach i jest pycha!
Pieke około 20 min w 200 C w foremce na muffinki spryskanej oliwa w sprayu.