Muffinki

Podziel się tym wpisem

Muffinki orkiszowe u góry – przepis Karola Jusińska

 1. BAZA:

200 g płatków orkiszowych

garść owoców goji

łyżka nasion chia

trzy łyżki miodu, łyżka inuliny

pól szklanki mąki ryżowej.

Płatki namoczyć w cieplej wodzie, odcedzić, zmieszać z reszta składników, przełożyć do foremek. Piec w 200 stopniach przez pól godziny.

 

Muffinki owsiane na dole – przepis Agnieszki Watson

  1. Baza:
    2 szkl. płatków owsianych
    1 szkl. mleka
    2 łyżki mąki pelnoziatnistej
    2 jajka.
    Ewentualnie miód do smaku.

    Dodajemy co chcemy. Ja dodawalam już: banan, kakao, suszone śliwki, figi, rodzynki, suszone morele, w różnych kombinacjach i jest pycha!

    Pieke około 20 min w 200 C w foremce na muffinki spryskanej oliwa w sprayu.

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk