Śniadaniowe pasty.

Podziel się tym wpisem

Ogórki małosolne to jeden z moich ulubionych dodatków. Wraz z nadejściem sezonu w mojej głowie kotłuje się milion pomysłów, jak i do czego je wykorzystać. 🙂 Tym razem użyłam ich walorów smakowych do past. Ku mojemu zaskoczeniu, wszystkie składniki połączyły się w pyszny i wyszukany smak. 🙂

Polecam te pasty na 2 śniadanie. Zgodnie z moją zasadą oszczędności czasu, ich przygotowanie jest bardzo szybkie a całość wystarczy na 2-3 dni. Przechowuj w lodówce w zamkniętych pojemnikach i ciesz się nowym smakiem. 🙂

Pasta z ogórka małosolnego i awokado.

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 ogórki małosolne
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Awokado obierz ze skórki, rozgnieć widelcem. Dodaj przeciśnięty ząbek czosnku i drobno pokrojone ogórki. Dopraw solą i pieprzem, polej oliwą i całość wymieszaj. 🙂

Pasta z makreli i ogórka małosolnego.

  • 1 cała makrela, obierz z ości i przełóż do miseczki
  • ½ cebuli
  • 3 ogórki małosolne
  • oliwa
  • sól, pieprz

Rybę przełóż do miseczki, zetrzyj na tarce na grubym oczku ogórki, pokrój drobno cebulę i dopraw. Całość wymieszaj.

Smacznego!

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk