Brownie z kaszy jaglanej

Podziel się tym wpisem

Dzisiaj kolejny przepis z serii czekoladowych. Tym razem ciacho w nowej odsłonie,
jako brownie na bazie kaszy jaglanej.

 

Brownie z kaszy jaglanej

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
  • odrobinę mleka kokosowego do gotowania
  • 2 banany dojrzałe
  •  4 łyżki siemienia lnianego lub chia
  •  4 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  4 łyżki ksylitolu

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną płuczemy.
  2. Do gotującej się wody (około 150 ml) wsypujemy 100g kaszy. Gotujemy, a gdy woda wyparuje dodajemy około 70 ml mleka. Gotujemy, cały czas mieszając, do uzyskania gęstej papki.
  3. Gdy kasza troszkę przestygnie dodajemy resztę składników (oprócz chia), wszystko razem blendujemy na jednolitą masę.
  4. Przelewamy do foremki i pieczemy w 180C przez 40 minut.
  5. Gdy brownie ostygnie smarujemy wierzch ciasta powidłami (u mnie były domowe, połączone z kakao).
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk