Domowa mleczna kanapka

Podziel się tym wpisem

Domowa mleczna kanapka, wykonana samodzielnie, w domu, to znacznie lepszy wybór niż jej sklepowy odpowiednik, który ma tak „bogaty” skład, że mogą nas od niej rozboleć głowy…i to dosłownie! Polecam poczęstować też dzieci, na pewno będą zadowolone z takich pyszności, a my nie będziemy mieć wyrzutów sumienia, że dziecko znowu zjadło coś niezdrowego 🙂

Domowa mleczna kanapka

Spód:
– 2 jajka
– 5 łyżek mąki jaglanej
– 2 łyżki mąki kokosowej
– 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 łyżka kakao naturalnego
– 3 łyżki miodu
– 4 łyżki mleka migdałowego

  1. Wszystkie składniki wymieszaj, ułóż na blaszce wyłożonej papierem i rozwałkuj na płasko. Piecz ok.20 minut w 180 stopniach.
  2. Po wystudzeniu pokrój ciasto w prostokąty.

Nadzienie:
– 4 łyżki mascarpone
– 2 łyżki odżywki białkowej waniliowej
– 1 łyżka ksylitolu
– 1 łyżka oleju kokosowego

  1. Składniki na krem połącz w misce i wymieszaj dokładnie łopatką.
  2. Wstaw krem na 20 minut do lodówki do zgęstnienia. Smaruj masą jeden prostokąt i ułóż na wierzchu drugi. Zamknij w lunchboxach i przechowuj w lodówce.
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk