Pizza z patelni

Pizza z patelni

Podziel się tym wpisem

Czy pizza bez piekarnika jest w ogóle możliwa do wykonania? Oczywiście, że tak! Dodatkowo przepis ten nie zawiera drożdży, więc dla tych z Was, którzy nie mogą ich jeść szczególnie przyda się ten przepis. Domowa pizza z patelni idealnie sprawdzi Wam się na kolację lub obiad dla całej rodziny. Chociaż ciasto wygląda bardziej jak naleśnik czy omlet to wychodzi obłędnie chrupiące i delikatne. Dodatków do pizzy możecie użyć tak na prawdę jakich tylko chcecie, niech wodze fantazji Was poniosą!

Składniki na ciasto:

Dodatki:

Przygotowanie:

  1. Z wszystkich składników na ciasto wyrób jednolitą masę na pizzę.
  2. Na mocno rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) przełóż masę i rozsmaruj na okrągły placek. Smaż przez ok. 2 minuty, aż na powierzchni pojawią się pęcherze powietrza, wtedy wyłącz gaz a pizzę przewróć na drugą stronę.
  3. Pizzę posmarować passatą i ułożyć składniki (szynka, plastry pomidora, plasterki mozzarelli, kukurydza), posypać ziołami, możesz użyć innych ulubionych 🙂
  4. Smaż pod przykryciem kolejne 10 minut, na jak najmniejszym ogniu.
  5. Po przełożeniu na talerze udekoruj rukolą.

Smacznego!
Anka

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Więcej wpisów

Twój koszyk

Logowanie

Nie masz jeszcze konta?

Facebook Instagram YouTube
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 Koszyk